ARI

 

ERA

 

ARA

 

IPAF

 

 

 

Download Catalog INDUSTRIAL ACCESS SA

click aici pentru download

 

 

Industrial Access SA

Phone: +40 21 313 02 00
Fax: +40 21 313 02 22
Call center: +40 788 NACELA
Industrial Access - Contact Form
Industrial Access - Contact Form

Comunicate presa - Industrial Access lanseaza Proiectul de solutii sustenabile pentru securitatea muncii in domeniul utilajelor la inaltime

Compania Industrial Access România, liderul pietei romanesti in domeniul nacelelor si platformelor pentru acces si lucru la inaltime din Romania, lanseaza un proiect prin care propune solutii sustenabile pentru securitatea muncii in domeniul utilajelor la inaltime.

Proiectul incurajeaza dezvoltarea agentilor economici din domeniu si este menit sa genereze scaderea riscurilor de accidente la locul de munca, in domeniul echipamentelor de lucru la inaltime.

Bucuresti, 9 septembrie 2011 - Compania Industrial Access Romania propune crearea unui sistem sustenabil si profitabil, dedicat inspectiei tehnice a echipamentelor industriale prin Proiectul de solutii sustenabile pentru securitatea muncii. Compania recomanda ca aceasta sa fie asigurata de societati cu standarde de calitate certificate de Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR), care au resursele si expertiza necesare pentru evaluarea utilajelor conform cu normele existente in domeniu. Proiectul este o solutie la piata gri a echipamentelor industriale care opereaza in Romania, asupra carora nu exista nicio evidenta referitoare la calitatea lucrarilor pe care le pot executa, precum si la gradul de siguranta pe care acestea le ofera operatorilor. 

Solutia propusa este in linie cu filozofia de afaceri a Industrial Access, care este atenta la calitatea ehipamentelor detinute de operatori si gradul de risc al acestora raportat la normele de securitatea muncii pe care trebuie sa le indeplineasca. 
In opinia lui Stefan Ponea, CEO & Managing Partner al Industrial Access, in Romania, securitatea muncii operatorilor echipamentelor de lucru industriale este influentata de trei factori: 
1. normele existente pentru evaluarea utilajelor (conform carora echipamente de ultima generatie, in valoare de 200.000 de euro si cele second-hand, al caror pret este de cateva mii de euro, sunt supuse aceluiasi normativ); 
2. resursele alocate la acest moment pentru inspectarea acestora sunt insuficiente si 
3. piata gri a utilajelor, pe care opereaza echipamente care nu corespund normelor europene. 

Proiectul de solutii sustenabile pentru securitatea muncii  isi propune sa genereze o rezolvare a punctelor 2 si 3. Societatile autorizate sa presteze servicii de inspectie si reparatie vor fi motivate sa scoata utilajele de pe piata gri. In plus, va deveni mult mai usor si rapid pentru jucatorii din piata sa beneficieze de servicii de reparare a utilajelor.

„In ceea ce priveste siguranta muncii in activitatile ce presupun manipularea utilajelor de lucru la inaltime, operatorii trebuie sa aibe in vedere reglementarile continute in prescriptiile tehnice emise de ISCIR care detaliaza conditiile de manipulare si folosire a acestor echipamente, in functie de tipul echipamentului. Aceste prescriptii se refera atat la activitatile legate strict de echipament (montare/reparare/intretinere), cat si la autorizarea manevrantilor. Echipamentele trec prin verificari periodice (la fiecare 1-2 ani) in scopul prelungirii valabilitatii autorizatiei”, explica Mircea Matei, Avocat in cadrul Industrial Access. 

Modificarile aduse prin Legea nr.40/2011 privind schimbarea Codului Muncii nu au adus transformari esentiale in privinta conditiilor de securitate si sanatate in munca. Singura noutate consta in obligatia angajatorului de a introduce expres in regulamentul intern masurile de securitate, sanatate si igiena pe care trebuie sa le respecte angajatii. Reglementarea Codului Muncii cu privire la siguranta muncii are un caracter general, normele specifice fiind prevazute de Legea nr.319/2006 a securitatii si sanatatii in munca.

Un angajator din domeniul utilajelor la inaltime, pentru a respecta legea in ceea ce priveste siguranta muncii, trebuie sa asigure in primul rand efectuarea instructajului specific de protectia muncii, conform legislatiei, dar adaptat in functie de modelul utilajului pe care il va folosi salariatul. In al doilea rand, se efectueaza si controlul medical periodic, caz in care concluziile fisei de aptitudini trebuie sa reflecte capacitatea salariatului de a lucra la inaltime si de a manevra echipamentul (trebuie sa se indice in fisa de examinare medicala ca salariatul este „apt pentru lucru la inaltime, apt manevrare platforme autoridicatoare”). Angajatorul are si obligatia de a asigura echipamentul de protectie (casca, centura siguranta, bocanci cu bombeu metalic, ochelari protectie, vesta reflectorizanta). Alte masuri de siguranta a muncii constau in instruirea si autorizarea manevrantilor, autorizarea si verificarea periodica a utilajelor. 

Despre Industrial Access Romania
Cu o cotă de piaţă de 23% în anul 2011, compania Industrial Access România este liderul pieţei româneşti în domeniul nacelelor şi platformelor pentru acces şi lucru la înălţime din România (servicii de închiriere, vânzare, post-vânzare, consultanţă, finanţare, etc). Organizaţia oferă soluţii la cheie care garantează succesul oricărui proiect şi eficientizarea costurilor pentru clienţii săi. Eforturile companiei se concentrează spre a oferi exact soluţiile de care are nevoie clientul, atunci când are nevoie şi strict pentru perioada de timp determinată.In luna iunie a anului 2011, compania a fost desemnata castigatoarea  sectiunii “Small Rental Company of the Year” (cu o cifra de afaceri sub 15 milioane euro), a galei European Rental Awards 2011.

Acţionarul majoritar al companiei, Balkan Accession Fund (BAF), este un fond de investiţii regional, în valoare de 110 milioane de euro, creat pentru a identifica oportunităţile de investiţii generate de integrarea României în Uniunea Europeană, din 2007, dar şi pentru a investi, selectiv, în alte ţări din regiunea balcanică. Investitorii principali ai fondului sunt RAEF, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), FMO şi BSTDB.

Pentru mai multe informatii despre Industrial Access va rugam accesati site-ul www.industrialaccess.ro.
Press ContactDana TudorPR Manager0726 55 55 64; dtudor@industrialaccess.ro

28/01/2016 2016 - IAPA shortlist announced
IAPA shortlist announced28 January   The shortlist for this year’s International Awar ... Detalii
18/03/2014 2014-European Rental Awards shortlists announced
European Rental Awards shortlists announced18 Mar 2014The judging panel has chosen the shortlisted ... Detalii
06/02/2014 2014 - IAPA shortlist announced
IAPA shortlist announced06 Feb 2014The IAPA 2014 judging panel: George Landsberg, Goscor Hi-Reach; ... Detalii
01/07/2013 2013 - Industrial Access a fost desemnata cea mai buna companie din lume in cadrul Premiilor IAPA
2013 - Industrial Access a fost desemnata cea mai buna companie din lume in cadrul Premiilor IAPA C ... Detalii
26/04/2012 Industrial Access machines contributed to the preparation of National Arena Stadium for the UEFA Europe League 2012 final
Bucharest, 26 April, 2012 Industrial Access took a direct part into the process of the preparat ... Detalii
04/04/2012 Industrial Access, liderul pieţei din România în domeniul inchirierii de echipamente de lucru la înălţime, anunţă prezenţa în flota sa de 800 de utilaje a primei nacele JLG „Made in Romania”, prin modelul 510 AJ.
Industrial Access, liderul pieţei din România în domeniul inchirierii de echipamente de ... Detalii
17/02/2012 JLG, lider mondial în echipamente de construcţii, îşi mută producţia europeană de nacele la Mediaş
Bucureşti, 17 februarie 2012 – JLG Industries, Inc., companie aparţinând grupului Oshk ... Detalii
13/02/2012 Industrial Access gets ready for the opening of the first accredited IPAF centre in Romania and the Balkans
Bucuresti, 13th of February, 2012 – In its pursuit for the opening of the first International ... Detalii
10/01/2012 Industrial Access brings to Romania the largest self- propelled telescopic boom lift in the world: JLG1500SJ
Industrial Access Romania, the leader of the Romanian market for mobile elevating working platforms ... Detalii
19/12/2011 Industrial Access lanseaza Provocarea lui Mos Craciun: Masini care vor construi orasele viitorului
Bucuresti, 19 decembrie, 2011 – Industrial Access, companie lider pe piata din Romania in dome ... Detalii
09/09/2011 Industrial Access lanseaza Proiectul de solutii sustenabile pentru securitatea muncii in domeniul utilajelor la inaltime
Compania Industrial Access România, liderul pietei romanesti in domeniul nacelelor si platform ... Detalii
24/06/2011 Industrial Access SA, cea mai buna companie de inchirieri de utilaje din Europa
Compania romaneasca Industrial Access a fost aleasa castigatoarea  sectiunii “Small Renta ... Detalii
02/02/2011 Finalists of the International Awards for Powered Access 2011
Finalists of the International Awards for Powered Access 2011The finalists for the International Awa ... Detalii
13/12/2007 First Private Equity Investment in Romania’s Equipment Rental Sector
First Private Equity Investment in Romania’s Equipment Rental Sect ... Detalii
18/04/2007 Bucuresti, 18 Aprilie 2007 – Compania Industrial Access anunta lansarea noului web site specializat pentru echipamentele de acces si lucru la inaltime marca JLG.
Bucuresti, 18 Aprilie 2007 – Compania Industrial Access anunta lansarea noului web site specia ... DetaliiComunicate de presa - INDUSTRIAL ACCESS SA